Hozzávalók
- 4 tojás
- 4 kanál liszt
- 4 kanál cukor a piskótához
- 2 dkg búzadara
- 2 dl tej
- 20 dkg Ráma margarin
- 20 dkg cukor
- 1/2 kg ribizli
- 1 csomag vaníliás cukor a krémhez
Elkészítése
A 4 tojásból szokott módon piskótát sütök, majd 2 vékony lapra vágom. 2 dl tejből másfél-két deka búzadarával (szokott módon) tejbedarát főzök, és kihűtöm. Közben habosra keverek 20 dkg Ráma margarint 20 dkg porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral, hozzáadom a kihűlt darát meg 50 dkg megtisztított, megmosott ribiszkét.
Alaposan kikeverem, és megtöltöm vele a két lapot. A felsőt kisé lenyomkodom, és bevonom citrommázzal. Tetejére egy-egy halom ribiszkét teszek, kijelölöm késsel a szeletek helyét, nehogy a megkeményedett máz összetörjön.
Állni hagyom legalább fél napig hűvös, szellős helyen, ez után szeletelem.
Megjegyzés
Ez a süti a legkedvencesebb kedvencem. Érdemes kipróbálni!
Utolsó kommentek