Hozzávalók
Tésztához
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg teavaj vagy Rama margarin
- 1/2 mokkáskanál só
- 15 dkg kristálycukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál tej
- 4 db nagy alma
Töltelékhez
- 15-20 dkg kristálycukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés
A töltelékhez az almákat meghámozom, majd felkockázom. Egy kis lábasba fél pohár vizet öntök (ez nem fogja ellepni az almát). Beleteszem az alma egy részét, megszórom cukorral és fahéjjal. Addig rétegzem így az almát, cukrot és a fahéjat, míg el nem fogy. Megfőzöm az almát, éppen annyira, hogy jó puha legyen, de ne essen szét. Kb. 20 perc.
A tésztához a lisztben szétmorzsolom a vajat, s aztán beleteszem a sót. Egy kis tálkában keverem ki a tojást, a cukrot és a tejet, majd hozzáadom a lisztes masszához.
A sütőformát kivajazom és lisztezem. (Használhatunk kerek sütőformát, de sima téglalap alakú tepsiben is könnyen formázhatunk egy kört!)
Utolsó kommentek