Hozzávalók
- Birkahús apró kockára vágva
- 1 ü Egri bikavér
- 1 ü édes vörösbor
- 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
- 3-4 szál sárgarépa felkarikázva
- Krumpli kockára vágva
- (Esetleg zöldbab)
- Pirospaprika
- Bors
- Kömény
- Majoránna
- Curry
- Vadpác
- Olaj
Elkészítése
Elkészítem a pácot: az Egri bikavért fűszerezem a borssal, köménnyel, majoránnával és a curry-vel. A megmosott húst felöntöm a páccal úgy, hogy ellepje. Minimum 24 órát pácolom.
Másnap leöntöm a húsról a páclevet (ezt már nem lehet felhasználni), megmosom a húst.
Hagymát egy nagy lábasban olajon megpirítom, répát beledobálva színére sütöm. Ekkor mehet bele a hús, s mikor az is fehér szint kapott, meghintem pirospaprikával, ha kiengedte a színét, ízesítem borssal, kevés majoránnával, felöntöm vízzel és az édes borral locsolgatom.
Beleteszem a krumplit, (esetleg zöldbabot) és ízesítem vadpáccal és kis curry-vel.
Utolsó kommentek