Kedvenc Receptjeim

Ebben a blogban a kedvenc receptjeimet sorakoztatom fel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Tina007: Zsuzsa szia! Cukor helyett tehetsz bele fruktózt is. Én is evvel készítem mivel van cukorbeteg a ... (2009.05.16. 19:17) Bodza szörp
  • Zsuzsa: Acukror helyett mit rakhatok bele? (2007.05.22. 13:43) Bodza szörp
  • dusi: én még citromkarikákat is dobok bele! úgy még üdítőbb (2007.05.10. 10:40) Bodza szörp
  • Utolsó 20

Ribizli lepény

2007.08.03. 19:57 | NyugtonMalac | Szólj hozzá!

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 4 kanál liszt
  • 4 kanál cukor a piskótához
  • 2 dkg búzadara
  • 2 dl tej
  • 20 dkg Ráma margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1/2 kg ribizli
  • 1 csomag vaníliás cukor a krémhez

Elkészítése

A 4 tojásból szokott módon piskótát sütök, majd 2 vékony lapra vágom. 2 dl tejből másfél-két deka búzadarával (szokott módon) tejbedarát főzök, és kihűtöm. Közben habosra keverek 20 dkg Ráma margarint 20 dkg porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral, hozzáadom a kihűlt darát meg 50 dkg megtisztított, megmosott ribiszkét. 

Alaposan kikeverem, és megtöltöm vele a két lapot. A felsőt kisé lenyomkodom, és bevonom citrommázzal. Tetejére egy-egy halom ribiszkét teszek, kijelölöm késsel a szeletek helyét, nehogy a megkeményedett máz összetörjön.

Állni hagyom legalább fél napig hűvös, szellős helyen, ez után szeletelem.

Megjegyzés

Ez a süti a legkedvencesebb kedvencem. Érdemes kipróbálni!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr57131711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása