Kedvenc Receptjeim

Ebben a blogban a kedvenc receptjeimet sorakoztatom fel.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • Tina007: Zsuzsa szia! Cukor helyett tehetsz bele fruktózt is. Én is evvel készítem mivel van cukorbeteg a ... (2009.05.16. 19:17) Bodza szörp
  • Zsuzsa: Acukror helyett mit rakhatok bele? (2007.05.22. 13:43) Bodza szörp
  • dusi: én még citromkarikákat is dobok bele! úgy még üdítőbb (2007.05.10. 10:40) Bodza szörp
  • Utolsó 20

Birkagulyás

2007.05.01. 21:06 | NyugtonMalac | Szólj hozzá!

 Hozzávalók

  • Birkahús apró kockára vágva
  • 1 ü Egri bikavér
  • 1 ü édes vörösbor
  • 1 nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 3-4 szál sárgarépa felkarikázva
  • Krumpli kockára vágva
  • (Esetleg zöldbab)
  • Pirospaprika
  • Bors
  • Kömény
  • Majoránna
  • Curry
  • Vadpác
  • Olaj

 Elkészítése

Elkészítem a pácot: az Egri bikavért fűszerezem a borssal, köménnyel, majoránnával és a curry-vel. A megmosott húst felöntöm a páccal úgy, hogy ellepje. Minimum 24 órát pácolom.

Másnap leöntöm a húsról a páclevet (ezt már nem lehet felhasználni), megmosom a húst.

Hagymát egy nagy lábasban olajon megpirítom, répát beledobálva színére sütöm. Ekkor mehet bele a hús, s mikor az is fehér szint kapott, meghintem pirospaprikával, ha kiengedte a színét, ízesítem borssal, kevés majoránnával, felöntöm vízzel és az édes borral locsolgatom.

Beleteszem a krumplit, (esetleg zöldbabot) és ízesítem vadpáccal és kis curry-vel.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr8865948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása