Kedvenc Receptjeim

Ebben a blogban a kedvenc receptjeimet sorakoztatom fel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Tina007: Zsuzsa szia! Cukor helyett tehetsz bele fruktózt is. Én is evvel készítem mivel van cukorbeteg a ... (2009.05.16. 19:17) Bodza szörp
  • Zsuzsa: Acukror helyett mit rakhatok bele? (2007.05.22. 13:43) Bodza szörp
  • dusi: én még citromkarikákat is dobok bele! úgy még üdítőbb (2007.05.10. 10:40) Bodza szörp
  • Utolsó 20

Almás pite

2007.05.01. 20:18 | NyugtonMalac | Szólj hozzá!

Hozzávalók

Tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg teavaj vagy Rama margarin
  • 1/2 mokkáskanál só
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tej
  • 4 db nagy alma

Töltelékhez

  • 15-20 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés

A töltelékhez az almákat meghámozom, majd felkockázom. Egy kis lábasba fél pohár vizet öntök (ez nem fogja ellepni az almát). Beleteszem az alma egy részét, megszórom cukorral és fahéjjal. Addig rétegzem így az almát, cukrot és a fahéjat, míg el nem fogy. Megfőzöm az almát, éppen annyira, hogy jó puha legyen, de ne essen szét. Kb. 20 perc.

A tésztához a lisztben szétmorzsolom a vajat, s aztán beleteszem a sót. Egy kis tálkában keverem ki a tojást, a cukrot és a tejet, majd hozzáadom a lisztes masszához.

A sütőformát kivajazom és lisztezem. (Használhatunk kerek sütőformát, de sima téglalap alakú tepsiben is könnyen formázhatunk egy kört!) A masszát ketté osztom, majd az egyik felét belelapogatom a formába. Nyújtani nem nagyon érdemes, mert ahhoz kicsit lágy; de végül is kinek hogy könnyebb! Szűrő kanállal lecsepegtetem a már megfőtt almát, és egyenletesen eloszlatom a tésztán. Ezután rálapogatom a massza másik felét, és az oldalakat összetapasztom. 175-180 fokos előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt kész!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr6865923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása