Kedvenc Receptjeim

Ebben a blogban a kedvenc receptjeimet sorakoztatom fel.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • Tina007: Zsuzsa szia! Cukor helyett tehetsz bele fruktózt is. Én is evvel készítem mivel van cukorbeteg a ... (2009.05.16. 19:17) Bodza szörp
  • Zsuzsa: Acukror helyett mit rakhatok bele? (2007.05.22. 13:43) Bodza szörp
  • dusi: én még citromkarikákat is dobok bele! úgy még üdítőbb (2007.05.10. 10:40) Bodza szörp
  • Utolsó 20

Almafánk

2007.05.01. 20:12 | NyugtonMalac | Szólj hozzá!

Hozzávalók

  • 50 dkg reszelt alma
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 sütőpor
  • cukor
  • fahéjas porcukor

A sütéshez

  • olaj

Elkészítés

Az almát durvára reszelem, és elkeverem a többi hozzávalóval. Forró olajba kiskanálnyi mennyiségeket szaggatok, kicsit formázom, s hirtelen kisütöm. Amikor mindkét oldala aranysárga, kiszedem, leitatom róla az olajat, meghintem fahéjas porcukorral, és már lehet is eszegetni.

Megjegyzés

Ha valaki nagyon édesszájú, akkor az alapanyagba tegyen még pár kanál cukrot. Bár szerintem ez attól finom, hogy maga a fánk kicsit savanykás, és a porcukor a tetején eléggé megédesíti.  

A bejegyzés trackback címe:

https://receptek.blog.hu/api/trackback/id/tr2565917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása